Corona (COVID-19) og begravelse
Læs mere

Ukendt urnefællesgrav

Ukendt urnefællesgrav, anonym urnefællesgrav, askefællesgrav, de ukendtes grav bruges oftest om den samme gravstedstype. Der er tale om en helt anonym grav. Der er ikke nogen markering af, hvor den enkelte afdøde ligger. Ukendt urnefællegrav er typisk en større fælles plæne på en kirkegård, hvor urnerne er nedsat og igen tilplantet med græs.

Man oplever, at der bruges alle disse forskellige ord om den samme gravstedstype alt efter hvilken kirkegård, man befinder sig på. På enkelte kirkegårde kan der dog være forskel. På de fleste kirkegårde nedsættes urnen i fællegraven, men på enkelte kirkegårde hældes asken fra urnen og ned i fællesgraven. Graven vil da typisk være omtalt som en askefællesgrav. Askefællesgrav er dog alligevel ikke ensbetydende med at urnen ikke kommer med i graven.

Vil du kende det nøjagtige forhold på den kirkegård, der er relevant for dig anbefaler vi, at du kontakter kirkegårdskontoret. Her kan du få oplyst de lokale forhold.

Ukendt urnefællesgrav benyttes i forbindelse med bisættelser, hvor der ikke ønskes et seperat gravsted eller et gravsted, hvor der nærmere markering af, hvor urnen er nedsat.

På de fleste kirkegårde må blomster og lignende ikke lægges direkte på de ukendtes grav, men skal i stedet ligges på en kranseplads, der oftest ligger i forbindelse graven. På mange kirkegårde er det heller ikke muligt at deltage i forbindelse med urnenedsættelsen på en ukendt urnefællesgrav.

hej
hej
hej
hej

Bedemandens ordbog

Prisberegner

BEREGN PRISEN OG BESTIL DEN ØNSKEDE AFSKED

Bestil begravelse

Beregn og bestil
Miljøbevidst og billig bedemand, som sætter en stor ære i at være tilgængelig, så du altid kan få svar på dine spørgsmål.
Du vil opleve, at alle produkter, uanset om det er kiste, urne, blomster eller andet, er af bedste kvalitet.

Kontakt

Adresse

Hovedkontor og administration
Bøgeløvsvej 3
2830 Virum
Danbegravelse.dk ApS
CVR.: 34715246
Danbegravelse