Corona (COVID-19) og begravelse
Læs mere

Corona (COVID-19) og begravelse

Et yderst relevant spørgsmål i disse dage og tider er om risikoen for Coronasmitte har betydning for begravelse og bisættelser?

Det korte svar er JA.

Alle restriktioner og anbefalinger fra myndighederne gælder også i forbindelse begravelser og bisættelser.

Vær samtidigt opmærksom på at regler, anbefalinger og dermed påvirkning for begravelser og bisættelser kan ændre sig med ingen eller kort varsel.

Vi forsøger at holde nedenstående beskrivelse bedst muligt opdateret.

Corona og begravelse

Generelle anbefalinger under Covid-19

  • Begravelser og bisættelser er undtaget fra forsamlingsforbuddet på max 100 personer. I stedet gælder plads- og afstandskrav. Se mere under afsnittene "Kirker" og "Kapeller".
  • Ved begravelser der foregår udendørs gælder et max antal personer på 200.
  • God hygiejne – rene hænder, host i ærmet. I de fleste kirker og kapeller er der håndsprit, men ressourcerne kan være knappe, så medbring gerne selv.
  • Hold afstand, undgå nærkontakt (og ja, vi ved det er svært ved en begivenhed, hvor man har behov for at modtage og vise sin medfølelse).
  • Har du sygdomssymptomer skal du blive hjemme.
  • Er du i risikogruppen bør du overveje om du bør blive hjemme.
  • Er du ikke nær pårørende bør du overveje om du bør blive hjemme. Din medfølelse kan i stedet vises ved at sende en blomst eller på anden måde en hilsen.
  • For dig der planlægger – inviter kun de nærmeste pårørende og undgå at annoncere begravelsen eller bisættelsen offentligt. Kommer der for mange mennesker, vil folk blive afvist, hvilket kan give uheldige og ubehagelige oplevelser.

VI BEDER ALLE TAGE SÆRLIGT HENSYN TIL PERSONALET!!!

Vi beder alle være særligt opmærksom på personalet. Det gælder både os som bedemænd, præster, kirkens eller kapellets personale. Alle har hyppig kontakt med ældre og svage medborgere og vi vil meget nødigt ende som smittebærere til disse udsatte grupper.

Service og betjening

Du vil derfor også kunne opleve at service og betjening er mindre nærværende end normalt og med større afstand til selv få mennesker. Det kan også være nødvendigt, at I i højere grad betjener Jer selv. Alle vil dog efter forholdene gøre alt for at skabe en mindeværdig afsked.

Husk, at du har mulighed for, at planlægge store dele af begravelsen online. Det mindsker den fysiske kontakt, og dermed også smitterisikoen.

Kirker under Corona krisen 

Kirkerne afholder generelt fortsat begravelser og bisættelser. Enkelte kirker kan være lukket for begravelser og bisættelser. Det gælder primært i sogne hvor der er flere kirker, hvor man så vælger kun at holde en eller nogen af kirkerne åbne for begravelser og bisættelser. Der vil således være en anden kirke tilgængelig.

Orgel og korsang

Det vil kunne opleves, at kirken ikke tilbyder orgel og korsang ligesom salmebøger de fleste steder er fjernet, da disse anses som en smittekilde. I stedet kan være behov for at printe salmeblade.

Kirker fritages for regel om max 100 personer samlet

Kirker er som udgangspunkt fritaget for reglen om max forsamling af 100 mennesker. Generelt kan accepteres 1 person pr. 2 kvm. areal i kirken med hensyntagen til at de generelle afstandskrav kan overholdes (hvis der skal synges, skal der være 2 meter mellem hver person - ellers 1 meter). Lokale forhold kan dog give skrappere begrænsninger. Det betyder at det antal, der tillades i de enkelte kirker både kan være lavere og højere end den generelle forsamlingsbegrænsning.

Danbegravelse hjælper med at undersøge hvordan de lokale forhold er for dig.

Kapeller

Kapeller er ikke på samme konkrete vis som kirker fritaget for reglen om max 100 personer. Reglen fortolkes individuelt ved det enkelte kapel efter forholdene på stedet.

Kapellernes regler

De fleste kapeller følger arealanvisningen for kirkerne med 1 person pr. 2 kvm. areal i kapellet, dog under hensyntagen til det generelle afstandskrav (hvis der skal synges, skal der være 2 meter mellem hver person - ellers 1 meter). Nogle kapeller håndhæver reglen med max 100 personer. Ofte vil det antal der tillades i et kapel være under 100. Enkelte kapeller er midlertidigt lukket.

Danbegravelse hjælper med at undersøge hvordan de lokale forhold er for dig.

Krematorier

Krematorierne er generelt fortsat i drift, så kremering af afdøde sker i nogenlunde almindeligt omfang. Adgangen til krematorierne for pårørende og andre er dog stærkt begrænset. Det betyder, at det de fleste steder for eksempel ikke er muligt at være til stede ved kremering af afdøde.

Afhentning og udlevering af urner

Desuden kan der være restriktioner på, hvordan afhentning og udlevering af urner foregår. Skal du selv hente en urne anbefaler vi, at du ringer til det pågældende krematorium forud.

Kirkegårde

De fleste kirkegårde foretager fortsat urnenedsættelser og begravelser på kirkegården. Der er dog ofte lokale restriktioner på hvordan og med hvor mange det kan foregå. Enkelte kirkegårde har midlertidigt stoppet for urnenedsættelser.

Bedemand i Brøndby - Brøndbyøster Kirke

Kort fortalt om begravelser og bisættelser under Corona epidemien

Alle myndighedernes almindelige anbefalinger og påbud gælder således ved begravelser og bisættelser (dog undtaget max forsamling på 100 personer). Lokalt vil der ofte være yderligere restriktioner, der afspejler de lokale forhold.

Danbegravelse hjælper med at undersøge, hvordan forholdene vil være for jer.

Vi holder jer orienteret om ændringer

Alle forhold kan ændre sig med kort eller ingen varsel. Danbegravelse vil altid gøre hvad vi kan for at holde jer bedst muligt orienteret ved forandringer og står klar til at hjælpe ved spørgsmål og tvivl.

Yderligere information?

Dette er skrevet med det bedste ønske om en mindeværdig afsked.
Måtte der være yderligere spørgsmål, kan vi kontaktes på:
72302091
[email protected]
Eller gennem vores kontaktformular 

Prisberegner

BEREGN PRISEN OG BESTIL DEN ØNSKEDE AFSKED
Miljøbevidst og billig bedemand, som sætter en stor ære i at være tilgængelig, så du altid kan få svar på dine spørgsmål.

Du vil opleve, at alle produkter, uanset om det er kiste, urne, blomster eller andet, er af bedste kvalitet.

Kontakt

Tlf. 72 30 20 91
[email protected]

Hovedkontor & Administration
Aurehøjvej 5B, 1
2900 Hellerup

Danbegravelse.dk ApS
CVR.: 34715246
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!exclamation-trianglephonecaret-right
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram