Hvad koster en askespredning?

Hvad koster en askespredning over havet? Prisen kan variere med, de ønsker du har til, det du ønsker der skal foregå. Vores basispakker til askespredning dækker de grundlæggende behov til en billig pris. Du sparer op til 40% på en askespredning med Danbegravelse i forhold til prisen ved andre bedemænd.

De ydelser, som er med i vores basispakke til askespredning, kan du se mere om nedenfor. Har du yderligere ønsker, kan disse tilvælges til en billig pris. Det kan f.eks. være tilvalg af kistedekoration, opgradering af kiste mv. Alle produkter og ydelser er af højeste kvalitet.

Hvad koster din askespredning? Er du i tvivl om du har behov for tilvalg og dermed hvad en bisættelse med askespredning koster for dig, så benyt vores prisberegner her eller tag kontakt til bedemanden hos Danbegravelse på telefon 72 30 20 91. Så beregner vi prisen på askespredningen for dig ganske uforpligtende.

Pris på askespredning

Vores basispakke til askespredning koster DKK 9.695,- uden ceremoni og DKK 11.695,- med ceremoni og indeholder følgende:

  • Honorar
  • Dødsanmeldelse
  • Koordinering
  • Ansøgning om begravelseshjælp
  • Kisteilægning inkl. påklædning
  • 2 x Rustvognskørsel á 15 km (1 x Rustvognskørsel, hvis det er uden ceremoni)
  • Klassisk hvid kiste (Basiskiste i fyr, hvis det er uden ceremoni)
  • Bionedbrydelig urne eller sø-urne

Hertil kan man tilkøbe blomster, sanghæfter, ekstra kørsel mv. Der henvises i øvrigt til prislisten.

Spredning af aske over havet

Ønsker du ikke selv at stå for spredning af asken, kan Danbegravelse gøre dette på dine vegne. Spredning af asken sker da som udgangspunkt på et sted valgt af Danbegravelse. Dette er et tilvalg til basispakkerne.


FAQ om askespredning

Hvad koster en askespredning?

Askespredning uden ceremoni koster DKK 9.695,-. Basispakken askespredning uden ceremoni er tiltænkt til de tilfælde, hvor der ikke forinden kremeringen (brænding) af kisten med afdøde skal foregå nogen ceremoni i kirke eller kapel. De medfølgende ydelser kan ses af ovenstående. Hvis der er behov eller ønsker om det kan der gøres tilvalg.

Askespredning med ceremoni koster DKK 11.695,-. Denne basispakke er planlagt til tilfælde, hvor der inden kisten kremeres (brændes) foregår en ceremoni i en kirke eller kapel. Denne pakke indeholder således 1 rustvognskørsel mere end basispakken uden ceremoni ligesom kisten også er opgraderet fra en basiskiste til en klassisk hvid kiste. Der er ligeledes taget hensyn til det øgede tidsforbrug vi har som bedemand når der er en ceremoni frem for de tilfælde hvor dette ikke ønskes. Udtrykket "med ceremoni" dækker ikke over at Danbegravelse forestår ceremonien. Danbegravelses deltagelse i en borgerlig ceremoni kan dog tilvælges, hvis dette er ønsket, ligesom det er muligt at foretage diverse andre tilvalg alt efter ønsker og behov.

Ved askespredning er der typisk foruden bedemandens pris en udgift til krematoriet. Omvendt spares udgiften til kirkegården, da der ikke er behov for et gravsted. Askespredning er derfor ofte den billigste bisættelse.

Skal man søge om tilladelse til askespredning?

Når begravelsesmyndigheden skal give tilladelse til at en afdøds aske spredes over havet er det afgørende, at dette var den afdødes ønske. Har den afdøde skriftligt nedfældet dette ønske inden sin død er det derfor rigtig godt. Har afdøde kun givet udtryk for dette mundtligt accepteres dette generelt også, hvis dette erklæres af de pårørende. Danbegravelse hjælper med at nedfælde dette i en tro og love erklæring, som normalvist accepteres af begravelsesmyndigheden. I enkelte tilfælde tager begravelsesmyndigheden kontakt til pårørende for at få ønsket bekræftet.

Hvordan foregår en askespredning?

Hvis afdøde har tilkendegivet, at de ønsker deres aske spredt over åbent hav kan man gøre dette. Asken spredes her over åbent hav. Asken kan også spredes over større fjorde og bugter. Man må ikke sprede sin aske over land, skov eller søer. Man må ikke tiltrække sig opmærksomhed under askespredningen eller efterlade urnen i havet.

Omkostninger til tredjemand (f.eks. kremering) samt yderligere tilvalg er ikke medtaget. Kremeringspriser kan ses her.

Ønskes hjemmebesøg (samtale i hjemmet) skal tillægges kr. 995,-
(Weekend, helligdag eller tidsrummet 16-08 +kr. 800,-)

Nogen kunder har behov for eller ønsker tilvalg, hvorfor ovennævnte basispakke skal betragtes som billigste mulighed.

Begravelseshjælp
Der kan opnås begravelseshjælp fra kommunen op til kr. 12.500,- (2024-sats) afhængig af afdødes formueforhold. Afdøde født før 01.04.1957 kan uanset formue opnå minimums begravelseshjælp kr. 1.050,-.
Var afdøde medlem af Sygeforsikringen "danmark" grp. 1 eller 2 opnåes begravelseshjælp herfra på kr. 1.400,-.
Læs her for nærmere forklaring om begravelseshjælp

Ring til os

Har du spørgsmål, ønsker samtale eller hjemmebesøg, så kan du altid ringe til os.
Du vil altid blive betjent af en erfaren bedemand.

Ring til os
Har du allerede oprettet din sidste vilje?
Log ind og for at se eller ændre 
Din Sidste Vilje her

Genveje

Prisberegner

BEREGN PRISEN OG BESTIL DEN ØNSKEDE AFSKED

Bestil begravelse

Beregn og bestil
Miljøbevidst og billig bedemand, som sætter en stor ære i at være tilgængelig, så du altid kan få svar på dine spørgsmål.
Du vil opleve, at alle produkter, uanset om det er kiste, urne, blomster eller andet, er af bedste kvalitet.

Kontakt

Adresse

Hovedkontor og administration
Bøgeløvsvej 3
2830 Virum
Danbegravelse.dk ApS
CVR.: 34715246
Danbegravelse