Corona (COVID-19) og begravelse
Læs mere

Begravelse - Kistebegravelse

Hos Danbegravelse hjælper vi med at arrangere begravelse i Danmark. Ring blot på telefon 72 30 20 91 for samtale eller bestil bedemanden online her.

Hvad er en begravelse?

Udtrykket “begravelse” benyttes typisk som en samlet betegnelse for både kistebegravelse, bisættelse, spredning af aske over havet og overflytning af afdøde til udlandet i enten kiste eller urne. Reelt er begravelse udtryk for og det man vælger, hvis det er ønsket, at afdøde skal nedsættes i kisten i et kistegravsted uden at der forinden er sket en kremering.

Kistebegravelse er den oprindelige begravelsesform i Danmark, men med tiden er bisættelse blevet mere populær. Ca. 30% af alle begravelser i Danmark bliver gennemført som kistebegravelser. I forbindelse med de større byer i Danmark er det endda kun ca. 10% der gennemføres som kistebegravelse.

Højtidelighed ved kistebegravelse

Ved kistebegravelser vil der oftest være en kirkelig højtidelighed. Det centrale element ved denne højtidelighed er jordpåkastelsen, som typisk vil ske ved gravstedet efter kisten er blevet nedsænket i graven. Det er dog ikke et krav, at kistebegravelsen sker i forbindelse med en kirkelig højtidelighed, men det ses kun ganske sjældent, at det sker i forbindelse med en borgerlig ceremoni eller helt uden ceremoni.

Gravsted og kiste ved kistebegravelse

Mulighederne for valg af gravsted varierer fra kirkegård til kirkegård. En kistebegravelse vil dog enten ske i et kistegravsted eller en fælles kistegrav med eller uden markering. Kistegravstedet er et seperat gravsted med en tydelig afgrænsing af arealet for gravstedet, mens fællesgraven er uden afgrænsning, men kan dog i visse tilfælde have en markering i form af en flad plænesten med afdødes navn og oplysninger. Danbegravelse hjælper gerne dig til at vælge den rette type af gravsted.

Til en kistebegravelse benyttes en begravelseskiste. Disse ligner fuldstændig kremeringkisterne, men er en lille smule dyrere, da der er krav om at kisten skal kunne klare det store tryk fra jorden når kisten graves til. Se udvalget af begravelseskister her.

Prisberegner

BEREGN PRISEN OG BESTIL DEN ØNSKEDE AFSKED
Miljøbevidst og billig bedemand, som sætter en stor ære i at være tilgængelig, så du altid kan få svar på dine spørgsmål.

Du vil opleve, at alle produkter, uanset om det er kiste, urne, blomster eller andet, er af bedste kvalitet.

Kontakt

Tlf. 72 30 20 91
info@danbegravelse.dk

Hovedkontor & Administration 
Bøgeløvsvej 3
2830 Virum
(OBS!: Ny adresse)

Danbegravelse.dk ApS
CVR.: 34715246
Danbegravelse
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram